ایرانگردی
آیین اختتامیه نخستین جایزه ایثار و رسانه صبح امروز سهشنبه ۲۶ بهمنماه در تالار وحدت تهران برگزار شد.
به گزارش آیفیلم، در این مراسم اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و سعید الفتی مشاور وزیر در امور ایثارگران حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم و پیش از اهدای جوایز سعید علامیان دبیر نخستین جایزه ایثار و رسانه در سخنانی به فرآیند دوساله برگزاری این رویداد اشاره کرد و گفت: پس از حدود دو سال پیگیری و کار اجرایی این جایزه به آئین اختتامیه رسیده است. جایزهای که ۱۲ تشکل صنفی مطبوعاتی و ۵ نهاد دولتی در برگزاری آن همراه بودند و درک مشترک از لزوم ترویج فرهنگ ایثار و توجه به تاکیدات رهبر انقلاب در این حوزه بود که این جایزه را پایه گذاری کرد.
وی ادامه داد: در گام نخست در قالب نشستهای تخصصی تلاش شد تا به تعریف مشترکی از مفهوم ایثار برسیم. ایثار و ایثارگری همواره رزمندگان دفاع مقدس را به یادها میآورد، چنانچه امروز سلوک و رفتار اقشار ایثارگر جامعه از معلم و مدافع حرم و آتشنشان برای افکار عمومی امتداد کنش همان رزمندگان است. تازهترین نمونه حادثه پلاسکو بود که با تلاش رسانهها حال وهوای ایام دفاع مقدس را در کشور زنده کرد.
علامیان به داوری آثار در دو بخش «جهاد وشهادت» و «ایثاراجتماعی» اشاره کرد و گفت: نخستین جایزه ایثار و رسانه از دو جهت تازگی دارد؛ اول اینکه اجرای آن توسط اصناف و گروههای مطبوعاتی غیردولتی بود که نتیجه این اتفاق دور نگه داشتن رویکردهای سیاسی از این حرکت صنفی بود. اتفاق دیگر هم مشارکت مدیران رسانه در این رویداد است.
وی در پایان ضمن تقدیر از تکتک عوامل فکری و اجرایی این رویداد تأکید کرد: نخستین جایزه ایثار و رسانه بهرغم همراهی پیشکسوتان خالی از ایراد نیست و حتما در گامهای بعد شاهد اصلاح آن خواهیم بود.
در ادامه برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) گفت: زمانی که خواستم دعوتنامه جناب آقای جهانگیری برای حضور در این برنامه را امضا کنم، درنگ کردم که چگونه با حجم کارهای مهمی که دارند میتوانند در این مراسم حضور داشته باشند. با اصرار دوستان درخواست را امضا کردم و زمانی که دعوت را پذیرفتند با خود گفتم چرا؟ به یادم آمد ایشان خود از خانواده شهدا و ایثارگران است و برای احترام به این بزرگواران حضور در این مراسم را پذیرفتند و از طرف شما اصحاب رسانه بابت این حضور از ایشان سپاسگزاری میکنم.
صالحی امیری در ادامه افزود: فلسفه تشکیل این جمع و جایزه این است که مفهوم ایثار محدود به زمان و مکان خاص نیست. ایثار مراتبی دارد که عالیترین سطح آن شهادت است. اما ایثار مراتب دیگری هم دارد که معتقدیم در حوزههای دیگر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به آن نیاز داریم.
وی ادامه داد: همانطور که دفاع مقدس در زمان خود تبدیل به گفتمان شد امروز هم نیازمند گسترش این گفتمان در حوزه های دیگر هستیم. لازمه تداوم حیات انقلاب در جهان کنونی گسترش فرهنگ ایثار در تمامی حوزهها است.
وزیر ارشاد افزود: کسی که برای مردم تلاش میکند، دولتمردی که برای رفع مشکل مردم کار میکند، کسی که در خارج از مرزها برای دفاع از حریم ولایت میجنگد، کسی که در رسانه تلاش میکند عطر ایثار و وحدت ملی را در اقصی نقاط کشور بپروراند، همه اینها ایثارگرند و از این منطر ایثارگری یک ارزش بیادین در کشور ما است.
صالحی امیری ادامه داد: خداوند را شاکریم که در این دولت از شخص رئیس جمهور گرفته تا معاون اول و اغلب وزرا یا خود ایثارگر دفاع مقدش بودهاند یا امروز در جایگاه ایثارگری مشغول انجام وظیفه هستند. از این منظر امروز تخریب دولت را تخریب فرهنگ ایثار میدانم و کمک به دولت را کمک به فرهنگ ایثارگری. خدا را شکر که در کشوری زندگی میکنیم که اخلاق در اولویت است. ایثار و مفهوم اخلاق ارتباط مستقیم دارد و به همین دلیل جامعهای که ایثارگر است حتما جامعهای اخلاقی است.
پس از اتمام سخنان وزیر ارشاد، با حضور و همراهی معاون اول رئیس جمهور تمبر برگزاری نخستین دوره جایزه ایثار و رسانه ابطال شد.
ص گ / س م